Appartementen Istrië

Appartementen in Kroatië - Doorzoeken

Appartementen in Istrië

Kroatië Appartementen neemt u mee naar de groene oase van ongerept natuur in het mediterrane Kroatië

     Langs de Adriatische kust, aan de voet van de Alpen vindt u het schiereiland Istrië. Dit mediterrane schiereiland is uniek qua haar ligging heel dicht bij Midden Europa. Deze groene oase op het Kroatische deel van het Adriatische kustgebied is een wereld voor zichzelf, met zijn zeer grote verscheidenheid die een garantie biedt voor een onvergetelijke vakantie in Kroatië. Groene velden en bossen, vruchtbare olijfgaarden en wijngaarden, sprookjesachtige middeleeuwse steden, de gelede Adriatische kust en kristalheldere zee met ontelbare soorten vissen, het aangename mediterrane klimaat en de vriendelijke bevolking van Kroatië, zijn goede redenen om in Istrië accommodatie voor uw zomervakantie en ontspanning op te zoeken in een van de ontelbare hotels, appartementen of kamers bij particulieren, villa’s en toeristische boerenbedrijven. Vanuit deze accommodaties kunt u op zoek gaan naar het unieke gevoel dat Istrië en de Adriatische Zee verbergen. De regio Istrië is verdeeld in Blauw Istrië en Groen Istrië.
     Blauw Istrië oftewel het kustgebied van Istrië biedt talrijke accommodaties aan toeristen die Istrië willen ontdekken beginnend bij haar kustgebied vol schitterende stranden en steden met vele historische bezienswaardigheden alsook een bruisend nachtleven. De Brijuni eilandengroep is een bekende natuur trekpleister die niet te missen is. Zeker het bezoeken waard zijn de stranden Ladin Gaj en Kangera in Umag, de stranden Gustinja, Kuvi en Crveni Otok in Rovinj, het strand Koversada in Vrsar en de stranden Histria en Valkane in de omgeving van de stad Pula. Liefhebbers van zandstranden zouden het mooie strand Bijeca bij Medulin moeten bezoeken, dat éën van de mooiste Adriatische zandstranden in de regio Istrië is. Alle watersporten die u maar kunt bedenken zijn vertegenwoordigd aan de kust van het Blauwe Istrië. Het groene van de dennenbomen dat oplost in de blauwe, schone zee en een geurig, zacht briesje van het Middellandse Zeegebied zal uw honger naar de Istrische specialiteiten en gastronomische lekkernijen aanwakkeren. Vis, scampi, schelpen of bekende Istrische asperges, de beroemde truffel van Istrië evenals de autochtone Malvasia wijn zullen een onuitwisbaar spoor op het verhemelte van elke bezoeker achterlaten en daarmee bijdragen aan een onvergetelijke beleving van Istrië.
     Groen Istrië, ofwel het binnenland van het Istrische schiereiland, dat tegelijkertijd dicht bij de zee ligt, nodigt u uit tot een vakantie in het ontspannen groen, opent haar deuren tot middeleeuwse steden en biedt een hele reeks activiteiten en sporten aan. Ongeacht of u kiest voor een accommodatie in hotels, appartementen, kamers of boerenbedrijven met agrarisch toerisme die u een gezonde vakantie aanbieden, kunt u altijd de steden Motovun, Pazin, Buzet en Hum bezoeken. Hum wordt als de kleinste stad ter wereld beschouwd. Trakteer uzelf op Istrische prosciutto, olijfolie, wijn, ‘fuzi’ (traditionele Istrische pasta), en op de ongerepte natuur dat u hier overal aantreft. Het blauwgroene natuurschoon van Istrië zorgt dat alle leeftijdscategorieën een onvergetelijk vakantie kunnen ervaren.

Verhuur van appartementen in Istrië