Appartementen Sinj, Trilj en Klis

Appartementen in Sinj, Trilj en Klis

De stad in de provincie Split-Dalmatië , waaruit moedige “Alkaren” ooit de Turken hebben verjaagd

     De schoonheid van deze mooie stad en haar inwoners, de bekende “Alkaren” van Sinj, kunnen noch de ijskoude winters, noch de ongewoon hete zomers verminderen. Haar grootste roem heeft de stad Senj juist aan het Sinjska Alka evenement te danken, dat elk jaar in de eerste helft van augustus gehouden wordt. Aan dit ridderspel mogen slechts mannen die geboren zijn in het Cetinska Krajina gebied deelnemen, in een wedstrijd van ringsteken met een lange speer vanaf een paard in galop. Deze kleine ijzeren ring (alka) hangt 3,2 meter boven de grond. Sinjska Alka is een cult manifestatie geworden dat toeristen uit de hele wereld aantrekt. Het bezoeken waard is de kerk Gospa Sinjska (Onze-Lieve-Vrouwe van Sinj), de Oude Stad en Kamicak, alsook de kastanjelaan die dienst doet als de baan waar de Alka van Sinj plaatsvindt. Het aantal aangeplante kastanjebomen op deze laan is het aantal helden dat uit de stad Sinj, in de 1e Wereldoorlog, naar de slagvelden zijn gestuurd.

Een van de jongste steden van Kroatië, dankzij de “Alkaren” van Sinj

     In de loop der tijd is Trilj een belangrijk verkeerspunt geworden. Dit rustige stadje aan de rivier de Cetina  is een niet te missen bestemming voor alle natuurliefhebbers, avonturiers en excursieganders geworden. Dankzij haar rijke gastronomische aanbod en vriendelijke gastgezinnen, zal u elke keer als u dit gebied bezoekt, weer een stop hier willen maken.

De vesting en de rots, waarvan de bergpas de stad Split met de Dalmatische Zagora verbindt

     Op 5 km afstand van Split kunt u van rust en kalmte van de ongerepte natuur in Klis genieten, terwijl u in de naburige Split met de stadsdrukte kunt meedoen. Geniet van de mooie natuur en van het cultuurhistorische erfgoed van Klis en laat u zich verwennen door de hartelijkheid van de eigenaren van appartementen, vakantiehuizen en studio-appartementen, die uw verblijf in Klis bijzonder en onvergetelijk zullen maken.

Verhuur van appartementen in Sinj, Trilj en Klis

Verfijn uw keuze door gebruik te maken van de volgende menu's:
Geen resultaten.