Appartementen Vukovar en Vinkovci

Appartementen in Vukovar en Vinkovci

Beleef de bekoringen van het plattelandstoerisme in Vukovar - de grootste rivierhaven aan de Donau in Continentaal Kroatië

     Gelegen vlak bij Vinkovci en Osijek is Vukovar het culturele en economische centrum van het Kroatische deel van de regio Srijem. Niet tegen staande het feit dat deze stad in Slavonië bekend geworden is door de „Slag om Vukovar“ en haar trieste lot tijdens de Vaderlandse oorlog, is zij nog steeds ook aantrekkelijk door haar cultuurhistorische erfgoed. Vukovar ontstond al in de neolitische tijd en in de loop der geschiedenis is deze stad een belangrijk verdedigingspunt van Kroatië geworden, nog steeds getooid met talrijke historische kunstvoorwerpen en monumenten, zoals de Duif uit Vucedol, het Eltz kasteel waarin het Stadsmuseum van Vukovar gehuisvest is, het barokke stadscentrum, het geboortehuis van Lavoslav Ruzicka, en als een triest aandenken aan de dappere helden uit de Vaderlandse oorlog het Herdenkingscentrum en het massagraf Ovcara. Liefhebbers van natuur en openlucht activiteiten zullen blij zijn met het sport- en recreatieve aanbod van de stad Vukovar. U kunt een wandeling langs de oever van de Donau maken of gaan hengelen op Orlov Otok (Adelaars eiland) – een heel bekend “paradijs” voor vissers, met een schitterend zandstrand. Uw verhemelte zal in vervoering gebracht worden door het rijke gastronomische aanbod van traditionele Slavonische specialiteiten en specialiteiten bereid van zoetwatervissen zoals meerval, karper, snoekbaars en andere. Accommodatie kunt u vinden in een van de talrijke appartementen, gasthuizen op boerderijen, kamers bij particulieren of vakantiehuisjes. De zeer vriendelijke gastfamilies zullen het verdriet door al die herinneringen aan verschrikkingen van Vukovar laten verdwijnen.

Vinkovci – een kleine stad met een groot hart, op maar enkele kilometers afstand van Vukovar en Osijek

     „Kom naar Vinkovci“ - dit bekende Kroatische lied nodigt u uit om een bezoek aan deze stad aan de rivier Bosut te brengen, die zijn bekendheid en status van een niet te missen toeristische bestemming te danken heeft aan de zeer bekende manifestatie de “Herfsten van Vinkovci”. Maar de verscheidenheid van het aanbod in Vinkovci, op slechts 30 kilometer afstand van Vukovar, bewijst dat deze stad ook in andere seizoenen het bezoeken waard is, en niet uitsluitend in de herfst. De oude Romeinen hebben haar Cibalia genoemd en tegenwoordig kunt u de opgravingen Sopot bezoeken met vele overblijfselen uit de Romeinse periode. Wanneer u liefhebber van een actieve vakantie bent, kunt u vertier op een van de vele sportbanen vinden of kunt u tennissen op de nieuwe tennisbanen van Vukovar waar ook wereldberoemde tennisspelers graag komen vanwege de hoge kwaliteit en goede uitrusting van deze banen. Lekkerbekken kunnen daar een zeer breed gastronomisch aanbod verwachten dat geen enkele fijnproever onverschillig zal laten. Degenen die van het nachtleven willen proeven, moeten naar de „Franse buurt“ gaan, de populaire ontmoetingsplaats voor jongeren uit Vinkovci en omgeving. Kom naar Vinkovci en laat dit kleine stadje met een groot hart uw hart stelen.

Verhuur van appartementen in Vukovar en Vinkovci

Verfijn uw keuze door gebruik te maken van de volgende menu's:
Geen resultaten.