Top 10 kiezelstranden in Kroatië

Het strand Punta Rata in de plaats Brela bij Baska Voda

     strand punta rata brelaOp 2 km afstand van Baska Voda, in Brela, kunt u het kiezelstrand Punta Rata vinden. Vanwege haar inrichting en verzorging is dit strand met de Blauwe Vlag onderscheiden. Het befaamde tijdschrift Forbes heeft dit strand op de lijst van de Top 10 stranden van de wereld geplaatst. Bescherming tegen de zomerzon kunt vindt u in de heldere zee of in de schaduw van de dennenbomen. Op het strand bevindt zich een strandwacht waardoor het een ideale keuze is voor families met kinderen. Het is omgeven door vele bars en restaurants en biedt de mogelijkheid tot het huren van sportuitrustingen, waardoor het een top bestemming is voor allen die op zoek naar vermaak zijn.

Het strand Zlatni rat bij Bol op het eiland Brac

     strand zlatni rat bolGelegen aan de zuidzijde van het eiland Brac, bij Bol, is het strand Zlatni rat volgens het Britse tijdschrift de Daily Telegraph, het mooiste strand van Europa. Op het strand kunt u vele douches, cafés en restaurants vinden, of een spelletje tennis, volleybal of ‘picigin’ uitproberen. Degenen die een adrenaline beladen vermaak willen, kunnen genieten van windsurfen of jetskiën. De verkoelende schaduw is te vinden in de omliggende dennenbossen. Door al deze voorzieningen is het beste strand van Europa een top bestemming zowel voor families alsook voor jongeren.

Het strand Baska op het eiland Krk

     strand baska eiland krkIn de plaats Baska op het eiland Krk, 10 km van de plaats Punta, bevindt zich een van de mooiste kiezelstranden van Kvarner. Bekroond met de Blauwe Vlag, ligt het strand Vela plaza in een beschutte inham. Dit strand is 1,8 km lang en is een waar paradijs voor families met kinderen, alsook voor niet-zwemmers. Op dit prachtige strand kunt u een scooter of een waterfiets huren, en de meer dappere strandbezoekers kunnen de ‘aquagun’ (waterglijbaan) of de gewone glijbaan uitproberen. Hier kunt u ook vele bars en restaurants vinden, waar u tot diep in de nacht met plezier kunt uitgaan.

Plava plaza in Vodice

     plava plaza vodiceIn Vodice kunt u een van grootste kiezelstranden van Kroatië vinden. Plava plaza is 4 km lang en sterkt zich uit tot aan Tribunj. Vanwege haar goede inrichting en verzorging is dit strand met de Blauwe Vlag onderscheiden. Langs het gehele strand strekt zich een dennenbos uit. Naast plezier in de zon kunt u ook van de vele bars en restaurants genieten, en de waaghalzen onder u kunnen naar een duikschool of een zeilschool. Vanwege de ondiepe zee is Plava plaza een ideale bestemming voor alle leeftijden.

Het strand Kacjak in de plaats Dramalj, 3 km van Crikvenica

     strand kacjak dramaljHet kiezelstrand Kacjak ligt op het schiereiland Dramalj, 3 km van Crikvenica. Het is aan de ene kant omgeven door weelderige mediterrane begroeiing en aan de andere door een kristalheldere zee. Het is een ideale plek voor watersportliefhebbers en de ondiepe kristalheldere zee is als gemaakt voor families met kinderen. Langs het gehele strand kunt u douches, bars en restaurants vinden. Kleine beschutte inhammen niet ver van dit strand, zijn voor naturisten bestemd.

Het strand Lubenice op het eiland Cres

     strand lubenice eiland cresHet beschutte strand Sv.Ivan ligt op 22 km van Cres. Dit strand is tot een van de mooiste stranden op het eiland Cres verklaard en het is te vinden in een beschutte baai omgeven door steile rotsen. Doordat het moeilijk te bereiken is, is het een ideale keuze voor romantische stellen en allen die de drukte willen ontlopen. De Robinson Crusoë belevenis zal, naast een prachtige begroeiing en kristalheldere zee, versterkt worden door het feit dat op dit strand geen enkele toeristische voorziening te vinden is. Daarom raden wij u aan om uw eigen eten en drinken mee te nemen, want de dichtstbijzijnde eetgelegenheid (‘konoba’) ligt op één uur klimmen.

Het strand Beriknica, Metajna op het eiland Pag

     strand beriknica eiland pag12 km van Novalja op het eiland Pag, ligt het kiezelstrand Beriknica verborgen. Het strand Beriknica is vooral geschikt voor romantische stellen en oudere bezoekers die van de schoonheid van haar ongerepte natuur en de kristalheldere zee zullen genieten. Het is ook een geliefde bestemming voor avonturiers, omdat de omliggende steile rotsen tot extreme sporten en alpinisme uitnodigen. Doordat het dichtstbijzijnde café en restaurant op 2 km afstand gelegen zijn, wordt het aangeraden om alles wat u nodig heeft ter verfrissing mee te nemen.

Het strand Kolovare in Zadar

     strand kolovare zadarEen van de belangrijkste Kroatische kiezelstranden is het strand Kolovare, gelegen in de stad Zadar zelf. Onlangs is dit strand ook aangepast voor de mindervalide medemens. Hier kunt u enkele cafés en ijssalons vinden, en het heeft ook een parkeerterrein. Op dit kiezelstrand kunt u sanitaire voorzieningen en douches vinden, alsook tennis- en volleybalvelden. Families met kinderen zullen zich hier veilig voelen omdat het strand onder de wakend oog van een strandwacht verkeert.

Gradska plaza Crikvenica

     stradsstrand crikvenica200 m uit het centrum van Crikvenica vinden we het 1,5 km lange strand Glavna gradska plaza. Omdat het uitstekend ingericht en verzorgt is mag het de Blauwe Vlag voeren. Het strand is aangepast voor mindervalide mensen, en vanwege de omliggende bars en restaurants alsook vanwege de nabijheid van het stadscentrum, is het een geliefde verzamelplaats voor jongeren. Boven het strand strekt zich een overvloedige mediterrane begroeiing uit die voor de verkoeling zorgt op hete zomerse dagen. Op het strand kunt u aan vele watersporten doen, of parasols en ligbedden huren wanneer u gewoon lekker in de zon wilt luieren.

Het strand Veli Zal in Mali Losinj

     strand veli zal mali losinjGelegen in de inham Suncana Uvala in Mali Losinj kunt u het kiezelstrand Veli Zal vinden, dat met de Blauwe Vlag is bekroond. Vanwege de gemakkelijke toegang tot de zee is dit strand uitermate geschikt voor families met kinderen. Net boven het Veli Zal kiezelstrand, in de schaduw van een dennenbos kunt u een promenade vinden, terwijl het strand zelf voorzien is van restaurants, bars en douches. Hier kunt u ook aan vele sportactiviteiten meedoen, zoals: volleybal, kegelen, aerobic en verschillende watersporten, maar als u gewoon lekker wilt luieren dan kunt u een ligbed op het strand huren.