Top 5 stranden om uit je dak te gaan in Kroatië

Zrce in de stad Novalja op het eiland Pag

     zrce novaljaIn Novalja op het eiland Pag, kunt u het ‘Kroatische Ibiza’ vinden, wat de populaire benaming is voor het schitterende kiezelstrand Zrce. Naast de Blauwe Vlag bekroning is dit strand het meest bekend van haar party’s die ‘s zomers 24 uur per dag doorgaan. Ook kunt u hier jetski’s, ligbedden en parasols huren, alsook genieten van een waterglijbaan of van volleybal. Niet te missen clubs hier zijn Kalypso, Papaya en Aquarius, waar u aan de inmiddels wereldberoemde party’s kunt meedoen die altijd maar doorgaan.

Gradska plaza in Porec

     gradska plaza porecOp 1 km afstand van het centrum van Porec bevindt zich het Plaza gradskog kupalista strand. Dit kiezelstrand, voorzien van betonnen plateaus is met een Blauwe Vlag bekroond. Het biedt vele mogelijkheden tot genieten van watersporten zoals jetskiën, waterskiën en zeilen. Dit strand is het bekendst geworden vanwege de Beach Club Colonia Iulia Parentium, waar elke dag om 8 uur ’s avonds het feest aanvangt en tot in de vroege ochtenduren doorgaat, op de muziek van wereldberoemde DJ’s.

Het strand van de stad Hvar op het eiland Hvar

     stradsstrand hvarHet mooiste strand van de stad Hvar is het kiezelstrand van de camping Vir, met een Blauwe Vlag bekroond. De bezoekers van de stad Hvar zouden ook de stranden van de Pakleni Otoci moeten bezoeken. Eenmaal terug in Hvar beginnen ’s avonds de beroemde after beach party’s, in o.a. de Carpe Diem club, gelegen in de haven zelf, en vele party’s op de ‘korzo’ (hoofdstraat) van Hvar, een geliefde bestemming van veel jongeren die vanuit heel Europa hiernaartoe komen.

Het strand Bacvice in Split

     het strand bacvice splitHet bekendste strand van Split is het zand- en rotsige strand Bacvice. Dit strand is zeer goed verzorgd en daarom ook met een Blauwe Vlag bekroond. Het is een zeer populair strand, vooral bij jongeren, die hier komen vanwege de ondiepe zee, ideaal voor een ‘picigin’ spelletje maar ook vanwege de club Shakespeare. Hier kunt u tot in de vroege ochtenduren feesten, bij de muziek van wereldberoemde DJ’s.

Het strand Pudarica, 2 km van Brbat op het eiland Rab

     het strand pudarica het eiland rabOp 10 km van Rab en 2 km van de stad Brbat kunt u het strand Pudarica vinden. Dit kiezelstrand ligt in het midden van een weelderige mediterrane begroeiing, waardoor het overdag een ideale bestemming voor families met kleine kinderen is. Bij het vallen van de nacht komen steeds meer jongeren naar Pudarica om Santos, de eerste open beach club op het eiland Rab, te bezoeken. Vanwege haar uitzonderlijke muziek- en drankaanbod en haar gemakkelijke bereikbaarheid dankzij een geregelde buslijn (ieder uur) van Rab en naar Rab, is Santos een van de bekendste clubs in heel Dalmatië.