Zomervakantie in Kroatië

Zomervakantie in Kroatië – Wanneer Kroatië te bezoeken?

     Kroatië kan het gehele jaar door bezocht worden, er zijn talrijke motieven daarvoor, beginnend bij de onvergetelijke nieuwjaarsnacht, via meeslepende carnavalsdagen, vele traditionele en culturele evenementen, de paasweek in het toeristische voorseizoen, tot aan het aantrekkelijke, zeer intensieve zomerseizoen dat uiteindelijk overgaat in een rustige, kalme herfstperiode. Het verbaast niet dat Kroatië steeds meer één van de meest aanlokkelijke toeristische bestemmingen wordt, vanwege de formule die een symbiose is van kristalschoon en goed behouden natuur, cultureel en historisch erfgoed, gastronomie, gastvrije inwoners en zeer voordelig geprijsde accommodaties in hotels en in appartementen bij particulieren.
    Het aanbod van accommodaties is zeer verschillend: van kamerverhuur en huur van appartementen bij particulieren tot en met luxe hotelaccommodaties. Al in mei gaan de deuren van kamers en appartementen wijd open, als welkomstgroet aan onze gasten. Mei is tevens de maand wanneer in de lange, zonnige dagen van het voorseizoen zeer gunstig geprijsde accommodaties aan de kust aangeboden worden. Juni is gekenmerkt door een intensieve toeristische aanloop, wanneer Kroatië veel meer bewoners telt dan gewoonlijk. Zomervakantie aan de zee in juni is een ware toeristische belevenis, en in die periode is de verhuur van kamers en appartementen al in volle gang. De aanloop van juni zal in juli en augustus tot een hoogtepunt worden gebracht, met een record aantal toeristen uit Europa, maar ook uit landen buiten Europa wiens aantal bezoekers steeds aan het groeien is.
    Vakantie in Kroatië wordt een levensstijl en een goede gewoonte voor iedereen die het al een keer beleefd heeft. In de hoogseizoen maanden wordt er in Kroatische hotels en in particuliere accommodaties heel vaak voor een extra kamer gevraagd. September brengt zijn eigen unieke sfeer: nazomeren, aangenaam vakantie vieren in het kalmere ritme van het naseizoen, maar ook gebruikmakend van veel lager geprijsde hotelkamers en appartementen bij particulieren, wat veelal tot eind oktober kan duren.

Actieve vakantie

     Naar gelang de leeftijd en vakantievoorkeur, zijn er talrijke mogelijkheden om inhoud te geven aan de actieve vrijetijdsbesteding in de “pauze” tussen het ontspannen op een van de Kroatische stranden en het genieten van de schuimende golven. De populairste activiteiten in Kroatië zijn: zeilen en nautische sporten, duiken, sportvisserij, fietsen, speleologie, bergbeklimmen en raften.